24. dubna jsem se sešli na již tradiční jarní akci v Bowling centru v Brně, kde se konala Prezentace novinek firmy Pfahnl Backmittel spol. s r.o. a následně již tradiční soutěž Pfahnl Bowling Cup. Jednalo se již o čtrnáctý ročník, který jsme od předchozích ročníků pojali jiným způsobem.
Recept na proteinový chlebík: Vysoký podíl bílkovin. Obsah bílkovin ve 100 g výrobku je 25 g. Vysoký podíl bílkovin a unikátní chuť produktu je vytvářena kombinací specifických semen. Suroviny, které se výrazně podílí na chuťových a výživových vlastnostech jsou hrachový protein a sójová mouka.
Grahamová mouka s velmi stabilní kvalitou. Moderní směs s vyváženým obsahem otrub a semolinové mouky. Obsah slunečnicových semínek vyvažuje chuťovou charakteristiku výrobku, obsah vysoce kvalitního sušeného másla povyšuje senzorické vlastnosti hotových výrobků. Vysoký podíl vlákniny. Inovativní směs.
Inovativní, vysoce kvalitní skořicová náplň od společnosti Pfahnl. Možnost výrazného se odlišení od konkurence. Vyvážené dvojí - skořicové a vanilkové aroma pro podporu chuťových vlastností. S obsahem mandlí.
Vítězové (kategorie muži): 1. NOPEK, a.s., Vysoké Mýto, 2. PFAHNL Backmittel spol. s r.o., Litomyšl, 3. Pekařství Křižák, s.r.o., Boleradice. Vítězové (kategorie ženy): 1. Pekařství Křižák, s.r.o., Boleradice, 2. PENAM a.s., Brno, 3. Karlova pekárna, s.r.o., Tišnov.
Obsahuje špaldovou pšeničnou mouku a špaldové klíčky. Je obohacen o jablečnou vlákninu. S žitným celozrnným kvasem.