Výrobníky žitných kvasů HEMATRONIC

Kvas HEMATRONIC vytváří předpoklady pro dokonalé vlastnosti žitné mouky pro výrobu těsta, ve které se prokvašením vytvářejí enzymy nutné pro rozvoj těsta.

Výrobník HEMATRONIC zajišťuje optimální podmínky pro výrobu jednostupňového žitného kvasu.

Bakterie v kvasu odbourávají cukernaté látky na octové a mléčné kyseliny, aromatické látky, alkoholy a CO2.

Výsledná kyselost kvasu s výtěžností TA 250 je cca 200˚ - velmi podobná kyselosti klasicky vedeného třístupňového kvasu.

Výroba kvasu každý den.

Výrobník HEMATRONIC zajišťuje optimální teplotní křivku výroby kvasu po dobu 7-8 hodin výroby.

Založení kvasového základu tzv. matky s pomocí speciální startovací kultury HEMA. Množství matky s výtěžností 200 je 10 % na následnou výrobu kvasu.

Teplota základu min. cca 33 ˚C, zrání 24-33 hodin.

Vložení vyzrálého základu do výrobníku, navážení mouky a vody v požadovaném množství, start fermentace.

10 % vyrobeného kvasu ponecháno jako základ pro výrobu kvasu následujícího.

Tento proces se neustále opakuje cca 2-3 týdny, poté je založen nový základ (matka).

Několik objemových kapacit výrobníků.

Výrobníky žitných kvasů

Hematronic BRSSF 100

Výrobník žitného kvasu Hematronic BRSSF 100

Hematronic BRSSF 200/P

Výrobník žitného kvasu Hematronic BRSSF 200/P

Hematronic 300 P

Výrobník žitného kvasu Hematronic BRSSF 300 P

Hematronic 500 P

Výrobník žitného kvasu Hematronic BRSSF 500 P

Hematronic 1000 P

Výrobník žitného kvasu Hematronic 1000 P